U vikendu pred nama Kraljevo će tradicionalno ugostiti najbolje srpske automobilsite na kružnim stazama, a osim bravura vozača, publiku očekuje i pravi spektakl- helikepoter u nadmetanju sa automobilom, starovremenski takmičarski automobili, drifteri i motociklisti.


Posle duge pauze izazvane epidemijom korona virusa, jedna od prvih sportskih manifestacija u Srbiji, odigraće se u subotu od 12 časova u gradu na Ibru, kada će na autodromu Beranovac, automobilisti otvoriti prvu trku za šampionat Srbije na kružnim stazama.


Na osnovu dosadašnjih prijava takmičara, kraljevačka publika će moći da uživa u bravurama više od 70 takmičara u svim raspisanim klasama, a pored standardnih divizija (klasa), imaće priliku da u kup takmičenju, uz popularne fiće, vidi još starovremenskih takmičarskih automobila.


Organizator manifestacije je Auto sportsko udruženje Serbon, a ulaz je slobodan. Prema rečima organizatora, posetioci će osim u sportskom nadmetanju, moći da uživaju i u bogatom programu, koji je planiran između divizija, a u kome će učestvovati helikopter u nadmetanju sa automobilom, motociklisti i najblji srpski drifteri.


Da je Kraljevo grad automobilizma, govori i pozamašan broj domaćih takmičara, a samo iz AMSK ,,KV Racing time”, od devet vozača, nastupiće šest Kraljevčana u različitim divizijama, što je, uz lepo vreme koje je najavljeno za vikend, razlog više da u što većem broju, dođemo na Beranovac i podržimo automobiliste.

O autoru

Jovana Ristić

Jovana Ristić je rođena 1991. godine i po zanimanju diplomirani novinar. Dobitnik je priznanja RTS škole za mlade novinare "Balkan media team". Osim u novinarstvu, oprobala se i u svetu PR-a i marketinga.

Ostavi komentar