Jedan od prvih sportskih događaja u Srbiji nakon pandemije koronavirusa, auto trke na kružnim stazama na Beranovcu, tradicionalno su okupile veliki broj ljubitelja adrenalina i ,,usijanih točkova”, a ako je sudeći po današnjoj atmosferi na stazi, takmičari su se uželeli sportskih nadmetanja i vrelih guma, pogotovo vozači u klasi Yugo mali N.


Ovogodišnji organizator trke, Sportsko udruženje ,,Serbon” iz Beograda, potrudio se da upotpuni program između divizija, pa su gledaoci na autodromu mogli da vide i najbolje domaće driftere, nesvakidašnju trku motora, automobila i helikoptera, u kojoj je motor marke BMW S1000rr, prestigao helikopter, ali i Porshe 911.


Prvi je na stazu izašao Yugo mali N, a takmičenje ove divizije obeležio je veliki broj incidenata. Prvo mesto zauzeo je Mihajlo Mladenović iz Eco Racing teama iz Beograda, drugo mesto pripalo je Kragujevčaninu Milošu Mirkoviću, koji nastupa za domaći KV Racing team, a treće Darku Petroviću iz 02 Racing teama iz Čačka.

Izvor Grafičar 95.godiste


Nešto manje napetu atmosferu priredili su vozači Yugo Hibrida, gde je prvo mesto pripalo domaćem vozaču Nenadu Mijaljeviću (Šulu) iz KV Racing teama, drugi je bio Milorad Simunović iz kluba Crvena Zvezda, a treći iskusni Petar Miloradović iz Topole, vozač ,02 Racing teama.

U trećoj diviziji Klase 1400, pobeda je pripala Marku Mariću (Peugeot) iz AMSK XM Racing teama. Drugo i treće mesto zauzeli su vozači Crvene Zvezde, Mirko Deretić (Peugeot) i Dragan Filipović (Citroen).


Poslednji su na stazu izašli popularni ,,fićisti”, vozači Zastave 750, koji se bore za što bolji plasman u Fića KUP-u.


Najbrži ,,fićisti” na Beranovcu bili su Aleksandar i Radiša Radisavljević iz OMT kluba, koji su zauzeli prvu i drugu poziciju, a treći je Radomir Ćuruvija, vozač BUF-a.


U ukupnom plasmanu kubova, prvo mesto pripalo je AMSK Crvena Zvezda, a drugo KV Racing teamu.


Srpski automobilisti su još jednom pokazali da im humanost ne manjka, budući da su vozači domaćeg kluba KV Racing team, na svoja vozila organizovano postavili postere devojčice koja se bori za opakom bolešću i na nekoliko mesta u blizini bokseva humanitarne kutije, u koje su okupljeni mogli da ostave novac za njeno dalje lečenje.

Atmosferu sa autodrom Beranovac možete pogledati ovde:

O autoru

Jovana Ristić

Jovana Ristić je rođena 1991. godine i po zanimanju diplomirani novinar. Dobitnik je priznanja RTS škole za mlade novinare "Balkan media team". Osim u novinarstvu, oprobala se i u svetu PR-a i marketinga.

Ostavi komentar