Upoznajte Bjanku, šampionku Srbije u autoslalomu, kojoj ,,na crtu” ne mogu da stanu ni mnogo iskusniji vozači

Kada pogledate Bjanku Ostrogonac, nikada ne biste rekli da se iza ove krhke devojke krije pravi mali Fanđo, kojoj na crtu ne smeju da stanu ni mnogo iskusniji vozači. Bjanka je aktuelna Šampionka Srbije u autoslalomu, a od predstojeće sezone zvanično prelazi u ,,jaču” kategoriju.


Ljubav prema ,,usijanim točkovima” i brzoj vožnji nasledila je od oca, koji je automehaničar, a jedan od omiljenih događaja iz detinjstva su joj upravo auto- trke na Mišeluku.


-Još kao malu roditelji su me vodili na trke i na stazu gde sam vozila karting. S obzirom da mi je tata automehaničar, oduvek sam volela da čeprkam oko kola. Vremenom je ta strast rasla i odlučila sam da stanem ,,rame uz rame” sa profesionalnim vozačima, što se ispostavilo kao dobra odluka – za naš portal, otkriva Bjanka.


Mnogo odricanja, truda, ali i novca je potrebno da bi se uplovilo u trkačke vode, a pomoć pristiže sa svih strana, kako od članova porodice, momka, prijatelja, tako i od kolega sa staze.


Pomažemo jedni drugima maksimalno, pogotovo jer nas Novosađana ima dosta koji vozimo u disciplini autoslalom. Uvek smo tu jedni za druge, jer ljubavi prema ovom sportu ima i previše. Prošle godine sam imala verovatno i najslabiji auto u klasi, a od osam, odvozila sam sedam trka, što mi je omogućilo da prikupim bodove. Sve sama finansiram, a jedinu pomoć u finansijskom smislu, imam od firme u kojoj radim, koja me pomaže sa delovima za automobil – ističe Novosađanka.


Prema njenim rečima, iako su uglavnom pozitivni komentari, ima i onih koji kada vide ženu za trkačkim automobilom, odreaguju sa blagim podsmehom. Međutim, Bjankina vožnja ih ubrzo uveri u suprotno.


-Postoje predrasude i reakcije kao što su -,, Jao, žena za volanom”, ali vrlo brzo promene mišljenje. Nas devojaka u auto sportu u Srbiji nema puno, u mojoj disciplini nas ima sedam. Vozimo zajedno sa muškarcima, bodujemo se u klasi sa muškarcima i posebno kao dame – objašnjava Bjanka.


Kada su emotivne veze u pitanju, verovanje da se isti pronalaze, uverila nas je Bjankina priča, budući da je i njen dugogodišnji momak, takođe, zavisnik od adrenalina i brze vožnje, iako ih, kaže, adrenalin nije direktno spojio.


-Imam tu sreću da je i moj momak voli brzinu, trke i adrenalin. Doduše, on je više opredeljen za dva točka, ali bez obzira na to, velika smo podrška jedno drugom. A spojila nas je drugarica, sasvim slučajno – dodaje Bjanka.


Planovi za dalje su joj da i ove godine osvoji šampionat, a velika želja joj je da se oproba u kružnim trkama. Ne preostaje nam ništa drugo nego da joj poželim da se sledeće godine sretnemo na kružnim trkama na Mišeluku, ili zašto da ne, Beranovcu ili Ušću.

O autoru

Jovana Ristić

Jovana Ristić je rođena 1991. godine i po zanimanju diplomirani novinar. Dobitnik je priznanja RTS škole za mlade novinare "Balkan media team". Osim u novinarstvu, oprobala se i u svetu PR-a i marketinga.

Ostavi komentar