Taman kada smo posle svih onih stravičnih snimaka iz prihvatilišta za pse širom Srbije pomislili da smo sve videli, potpuno neočekivano, u samom centru Kraljeva (100m od pešačke zone), zatekli smo lovačkog psa koji, doslovce, u sred bela dana, na očigled mnogih prolaznika, umire od gladi.


Kako se pretpostavlja, pas je star oko tri-četiri godine, i prvobitno je bio ljubimac jedne porodice koja ga se odrekla i pustila na ulicu kada se pokazalo da ima urođeni deformitet udova, pa je neko vreme živeo na kraljevačkim ulicama, nakon čega je odnesen u neko od prihvatilišta, odakle je u užasnom stanju nedavno vraćen na ulicu. Poslednjih nekoliko dana, zbog neuhranjenosti, malaksalosti i bolova teško se kretao, samim tim nije mogao da dođe do hrane.


Prema rečima veterinara pitanje je kada je poslednji put nešto pojeo, budući da je za samo dva minuta pojeo čak tri salame, kiflu, piletinu, punu kesu pilećih kostiju i da je i dalje bio gladan.


Nakon pregleda veterinara, ustanovljeno je da pas nije bolestan (osim urođenog deformiteta udova), već samo izgladnjivan do krajnjih granica. Trenutno se nalazi u dvorištu Kraljevčanke Mire, koja u potpunosti brine o njemu, očišćen je od parazita i na posebnoj je vitaminskoj ishrani dok ne oporavi. Ona, nažalost, zbog svojih pasa nije u mogućnosti da ga zadrži nakon što ozdravi, pa ovim putem apelujemo na sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da ovoj namučenoj duši, sa najtužnijim očima koje smo videli, pruže deo svog dvorišta i malo ljubavi, na čemu će im sasvim sigurno biti neizmerno zahvalan.


Već na prvi pogled se može zaključiti da je pun ljubavi prema svima, izuzetno miran, staložen i dobroćudan pas, a prema rečima Kraljevčana koji ga se sećaju od ranije, odlično se slaže i sa decom, mačkama i drugim psima.


Kao što smo naveli, trenutno se nalazi kod gospođe Mire (menjačnica ,,Šiško”) koju možete pozvati na broj 0603011610. Ukoliko niste iz Kraljeva, možete da kontaktirate našu redakciju koja bi u tom slučaju snosila troškove prevoza do trajnog doma.

Jovana Ristić

O autoru

Jovana Ristić

Jovana Ristić je rođena 1991. godine i po zanimanju diplomirani novinar. Dobitnik je priznanja RTS škole za mlade novinare "Balkan media team". Osim u novinarstvu, oprobala se i u svetu PR-a i marketinga.