Šminker Stefan Subotić, već nekoliko godina svojim smelim transformacijama intrigira domaću javnost. Za tili čas, od ,,mačo” muškarca postaje atraktivna lepotica sa modnih pista. Njegov rad pohvalile su mnoge javne ličnosti, uključujući i Kim Kardašijan

Kako sam kaže, ljubav prema makeup-u, u njegovom slučaju, u jednom trenutku prešla je sa platna na lice, odnosno nadovezala se na već postojeću ljubav prema crtanju. Mnoge kako domaće, tako i svetske poznate ličnosti u koje se tranformormisao javno su iskazale oduševljenje i sugerisale mnogobrojnim pratiocima na neverovatan talenat ovog mladića.


U samom startu, Stefan je bio dovoljno hrabar da bude drugačiji, ,,iskoči” iz šablona koje plasira ovdašnje konzertvativno društvo i u potpunosti rizikuje da ne ne bude prihvaćen, što je, možda, i ključ njegovog uspeha i popularnosti.


-Na Balkanskom tlu, uspeti, biti svoj, pobediti svaku predrasudu, suočiti se sa ljudima , a posle gurati i nastaviti svoju priču- zaista jeste uspeh, jer, ovde, nažalost, i dalje obitava ograničen i neiskorenjen mentalitet-
za portal Zebra, svoju životnu priču započinje Stefan.

Od njegovih transformacija mnogi ostaju bez daha, budući da se od mačo-mena, za tili čas, transformiše u nežne, krhke devojke iz komšiluka, vamp-kraljice, ali i u atraktivne dame, nalik na one koje nam se smeše sa bilborda. Ipak, na iznenađenje mnogih, Stefan nam otkriva da ekcentrične transformacije nisu deo njegove svakodnevnice.


-Privatno sam uvek u kežual- muškom fazonu. Oživljavanje žene ili ,,dreg kraljice”, oblačenje u izazovne kostime, sa jakom šminkom, perikama i dugim perikama, deo je mog posla, šou biznisa i to je nešto u čemu podjednako uživam kao i kada sam muškarac sa početka priče– objašnjava naš sagovornik.


Stefan veruje i da ,,obični” smrtnici često nisu svesni kolika je danas zaista moć makeup-a i da pomenute lepotice sa bilborda, nisu ni u pola savršene kao što nam se servira. Za najjači ,,kec u rukavu” najpoznatijih svetskih šminkera navodi konturisanje lica, jer pravilnim nanošenjem, poput magičnog štapića briše nedostatke, ali i godine.


-Konturisanje je onaj glavni potez kada je u pitanju ta čuvena transformacija podmlađivanja, menjanja oblika lica, nosa, vizuelno povećanje uana. Dođite kod mene i dobijete pravi kratkotrajni face-lifting- kroz osmeh, dodaje ovaj harizmatični mladić.


Što se tranformacija tiče, one, priznaje, umeju da traju i satima, jer ,,upakovati” sve do savršenstva, predstavlja zahtevan posao. Najviše uživa u ulepšavanju dama u godinama, a kao najčešću grešku u šminkanju naših devojka, navodi- crtanje obrva.


-U principu, volim izraženije konture, boje, volim se igrati sa licima dama, a najveći izazov mi predstavlja zrelija, naborana I suva koža. To ujedno i najviše volim. Mlado lice je zaista jednostavno našminkati. Što se tiče grešaka, rekao bih da najčešće devojke greše kada je u pitanju iscrtavanje obrva, što je i najupečatljivije za primetiti– objašnjava Stefan.


O tome da li ljudi u Srbiji i Bosni i Hercegovini imaju dovoljno ,,širine” da prihvate različitost, prestao je da razmišlja, jer je, smatra, jedini siguran put do uspeha- ostati svoj, a srećan.


-Od kada sam prestao da razmišljam o tome da li i šta neko prihvata, primetio sam da mi, zapravo, svojim fokusom na pozitivne i dobre, ljude sa inteligencijom i svesnosti zapravo i privlačimo takve. To je ujedno i savet svakome ko je svoj, a za druge ,,čudan”. Dakle, ostanite svoji, a srećni. Ljudima se svakako nećemo dopasti – poručuje Stefan.


Ne preostaje nam ništa drugo, nego da ovom talentovanom i hrabrom mladiću, poželimo pregršt uspeha , transformacija i radova, od kojih i onima koji nemaju ” širinu” da prihvate različitost (krišom) zastaje dah. I naravno, da ostane svoj… i srećan.

O autoru

Jovana Ristić

Jovana Ristić je rođena 1991. godine i po zanimanju diplomirani novinar. Dobitnik je priznanja RTS škole za mlade novinare "Balkan media team". Osim u novinarstvu, oprobala se i u svetu PR-a i marketinga.

Ostavi komentar