Osim što je jedan od najmlađih advokata u Srbiji, Kraljevčanka Nevena Leković, uskoro promoviše i svoj novi roman ,,Odsustvo”, koji ruši sve predrasude.

,,Odsustvo” je ljubavna priča protkana sirovim erotskim momentima, ratnim sukobima na Kosovu i Metohiji, ali i istinitim događajima iz sudskih predmeta sa kojima se susretala

Kraljevčanka, Nevena Leković, mladi advokat, uskoro će objaviti svoj drugi roman ,,Odsustvo”, kojim će, ako je sudeći po dosadašnjim reakcijama onih koji su imali prilike da pročitaju delo, iznenaditi, ali i intrigirati domaću čitalačku publiku. Naime, radnja romana smeštena je u 2021. godinu, kraj jezera Gazivode na Kosovu i Metohiji, gde eskaliraju sukobi između Srba i Albanaca.


Ipak, i pored evidentnih ratnih motiva i osvrta autorke na ,,klimava” trenutna politička zbivanja u regionu, u pitanju je jaka, liberalna, intrigantna ljubavna priča, sa puno ličnog preispitivanja, ,,suve” erotike, bez sladunjavih opisa, predrasuda, ali i nacionalističkih i verskih momenata. Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da su mnoge situacije iz romana, ,,prepisane” iz sudskih predmeta sa kojima se susretala i vešto upakovane u uzbudljivu priču .


Radnja romana prati četiri lokacije, Beograd, Novi Pazar, Perast i ratnu zonu oko jezera Gazivode, a sva mesta koja se pominju u delu su stvarna.


Prema rečima autorke, neminovno je da će je, nakon što pročitaju roman, mnogi poistovetiti sa glavnom, kontraverznom junakinjom, britkog jezika, Nađom, koja, takođe, uživa u advokaturi i pisanju.


-Ovo je, pre svega ljubavna priča, koja ruši predrasude i oslobađa nas stega, koje svi, svesno ili ne, imamo. Istina je da ima puno jasnih erotskih motiva. Nisam želela u tom smislu da ,,ukrašavam” reči, jer ne vidim potrebu. Htela sam da stvari nazivam pravim imenom. ,,Odsustvo” nije sladunjav, patetičan ženski ljubić. Naprotiv, vrlo je težak, realističan, u nekim delovima i bolan. Što se tiče sličnosti između glavne junakinje i mene, ima ih mnogo, ali je ključna razlika to što ona zaista nema moralne kočnice, a ja ih itekako imam– za portal Zebra, naglašava Nevena.


Kao veliki zaljubljenik u književnost, ali i u svoj životni poziv- advokaturu, u narednom periodu Nevena planira da spoji ove dve velike ljubavi u jednu celinu i nastavi da piše ljubavne priče, koji se baziraju na neobičnim i potresnim slučajevima iz sudske prakse, sa kojima se svakodnevno susreće.


Prvi roman talentovane Kraljevčanke, ,,Noć u očima”, predstavlja ličnu ispovest devojke koja preispituje sebe, želje, probleme i potrebe tipične za dvadesete godine, a mnogi likovi iz dela, prema rečima autorke, sami su se prepoznali. Objavljen je 2018. godine, i iako medijski nepropraćen, rasprodat je na dve promocije.


Roman ,,Odsustvo”, uskoro će se naći u prodaji, a datum i mesto promocije, objavićemo narednih dana.

O autoru

Jovana Ristić

Jovana Ristić je rođena 1991. godine i po zanimanju diplomirani novinar. Dobitnik je priznanja RTS škole za mlade novinare "Balkan media team". Osim u novinarstvu, oprobala se i u svetu PR-a i marketinga.

Ostavi komentar