Dan nakon ,,crnog” utorka a u kraljevačkom području doneo je muk, a od pojedinih kultnih splavova na Gradskom šetalištu ostale su samo konstrukcije

Nakon što su u toku jučerašnjeg dana obilne padavine donele velike probleme u selima širom kraljevakog područja, većina reka, uključujći i Ibar, počele su da se povlače. No, ostala je ogromna materijalna šteta, veliki broj poplavljenih domaćinstava, kao i dva izgubljena života u selu Đakovu, nadomak Studenice.

Scene splava ,,Kraljica Ibra” kog odnosi jaka matica u svega nekoliko minuta, obišle su region, a slika koju smo danas zatekli na Gradskom keju u Kraljevu, jednom rečju bismo opisali kao- muk.


Velika količina granja, otpada, smrad, ali i zabrinuta lica vlasnika potonulih splavova, svedoče o nemilim scenama nabujale reke tokom jučerašnjeg dana, kao i teren za košarku i drveće u donjem delu šetališta, koji su i dalje pod vodom.


Iako se Ibar u odnosu na prethodni dan povukao više od dva metra, većina splav-kafića je u potpunosti potopljena i uništena, a radnici i zaposleni se trude da spasu bar konstrukcije.


Situacija u Mataruškoj Banji, gde je, takođe. tokom jučerašnjeg dana bilo poprilično dramatično, znatno je bolja, jer se Ibar tamo povukao za skoro tri metra. Meštani sa kojima smo razgovarali ne kriju da im je laknulo, ali sa druge strane, veoma su zabrinuti zbog količine smeća koje nabujala reka donosi.


Sreća u nesreći jesu sunčani dani, bez padavina, koji se očekuju u danima pred nama, što će barem delimično pomoći mnogima da nastale štete od poplava što pre saniraju, iako ljudske živote niko ne može da vrati.

O autoru

Jovana Ristić

Jovana Ristić je rođena 1991. godine i po zanimanju diplomirani novinar. Dobitnik je priznanja RTS škole za mlade novinare "Balkan media team". Osim u novinarstvu, oprobala se i u svetu PR-a i marketinga.

Ostavi komentar