U jednoj Fejsbuk grupi o Kraljevu, nedavno je osvanuo šaljivi post o izgradnji nudističke plaže na Ibru, koji je izazvao lavinu komentara i sasvim neočekivano, za svega dva dana postao centralna gradska tema koja je podelila građane, na one koji su sa oduševljenjem prihvatili ,,ideju” i one koji su kategorično protiv ,,skaradnog” ponašanja

Poslednjih godina među stanovnicima grada na Ibru, veoma su aktuelne Fejsbuk grupe u kojima Kraljevčani, ali i svi oni kojima je Kraljevo ostalo urezano u srcu, dele i traže savete, servisne informacije, recepte, kritikuju, ali i hvale aktuelnosti u gradu.


Jedan post Kraljevčanina Aleksandra Blagojevića, izazvao je ogromnu pažnju Kraljevčana i lavinu komentaru, ali i podelio lokalnu javnost. Za svega dva dana viralna šala sa društvenih mreža, (koju mnogi nisu shvatili) postala je jedna od vodećih tema u ovom gradu, ispred koronavirusa i skupih cena letovališta u Srbiji.


Naime, on je u grupi ,,Kraljevčanke” iz dokolice okačio post u kome pita sugrađane da li bi podržali nudističku plažu na Ibru i na kojoj gradskoj lokaciji bi im najmanje smetala, s obzirom da, kako je naveo, uskoro će biti organizovana anketa i ako se većina građana složi, predlog o nudističkoj plaži, biće predložen na sledećoj sednici SO Kraljevo.


Iako je, kaže, smatrao da će građani shvatiti post kao šalu i u komentarima je naznačio da nije ozbiljan, post je za kratko vreme izazvao burne reakcije Kraljevčana i podelio sugrađane.


Dok su jedni bili oduševljeni idejom, navodeći da će Kraljevo konačno postati moderan grad ,,širokih shvatanja”, drugi su takvu ,,odluku” nazivali nedopustivim i skaradnim skandalom, pozivajući se na veru i tradiciju, a treći su ovaj ,,predlog”, nazivali apsurdom i ,,bacanjem para” na gluposti. Komentari su se ređali iz minuta u minut, a euforija i uvrede, ubrzo su sa mobilnih ekrana, prešli na ulice, gde se nastavila polemika o eventualnoj nudističkoj plaži u Kraljevu.


Ipak, nakon dva dana i nekoliko stotina komentara zabrinutih i oduševljenih Kraljevčana, većina sugrađana se, reklo bi se ,,primirila”, jer su ukapirali da se radi o jednoj od mnogobrojnih šala, koje kruže na društvenim mrežama.


Pa, iako smo razjasnili da je u pitanju šala i da Kraljevo, definitivno, bar u skorijem periodu neće dobiti nudističku plažu na Ibru, zanima nas i Vaše mišljenje, da li biste podržali da Kraljevo dobije plažu za neodevne kupače?

O autoru

Jovana Ristić

Jovana Ristić je rođena 1991. godine i po zanimanju diplomirani novinar. Dobitnik je priznanja RTS škole za mlade novinare "Balkan media team". Osim u novinarstvu, oprobala se i u svetu PR-a i marketinga.

Ostavi komentar