Ukoliko ste ljubitelj umetničkih slika, a niste u mogućnosti da sebi priuštite jednu, talentovane umetnice iz tri različita grada, među kojima i jedna iz Kraljeva, odlučile su se na neobičan korak, a to je da putem društvene mreže, ,,na slepo” daruju svoje slike. S obzirom da neguju različite tehnike slikarstva, pokloniće pejzaž, mrtvu prirodu i portret po želji.


Izvlačenje srećnih dobitnika održače se uživo, u ponedeljak, 16. novembra, putem instagram stranice Atelje Đurašević, gde možete da pročitate i na koji način možete da se prIjavite za učešće.


Kraljevčanka Violeta Gvozdenović, (o čijem smo talentu već pisali) poklonite pejzaž, tehnika ulje na platno. Za one koji ne znaju, Violeta je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu završila master studije na smeru Restauracije i konzervacije. Ipak, slikanje je njena najveća pasija još od srednjoškolskih dana.

Posebno uživa u slikanju portreta, ikona i pejzaža, a njen talenat i ,,lični pečat”, prepoznali su mnogi, pa se slike ove mlade umetnice, naručuju i po nekoliko meseci ranije.

Umetnica Dragana Đurašević rodom iz Čačka, koja trenutno živi i radi u Beogradu, master je slikarstva na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Srećnom dobitniku pokloniće sliku ,,Nežnost”. Inače, ona je inicijator cele akcije darivanja slika, i pored Violete, još jedan ,,pulen” Umetničke škole u Kraljevu.


Jovana Pavlović, učenica je četvrte godine Umetničke škole u Leskovcu.

Iako najmlađa, njeni radovi za kratko vreme, osvojili su srca mnogih korisnika društvenih mreža, pa iako još devojčurak, od svog talenta već sada pristojno zarađuje. Srećnom dobitniku pokloniće portret po želji.

O autoru

Jovana Ristić

Jovana Ristić je rođena 1991. godine i po zanimanju diplomirani novinar. Dobitnik je priznanja RTS škole za mlade novinare "Balkan media team". Osim u novinarstvu, oprobala se i u svetu PR-a i marketinga.

Ostavi komentar