Ovo su neki od za mnoge tužnih obroka koje su ovih dana dobijale majke u Kraljevačkom porodilištu.

Dolazak novog člana porodice važi za najradosniji trenutak u životu svakog roditelja, a vreme provedeno u porodilištu dani su koje nijedna majka ne zaboravlja.

I pored nesnosnih vrućina koje su nas zatetekle prethodnih dana, ljubazno osoblje Kraljevačkog porodilišta u mnogome doprinosi da se novopečene mame osećaju zbrinuto i prijatno.

Ipak, jedna veoma bitna stavka -hrana, ako je sudeći po komentarima, itekako ljuti mnoge porodilje.

Naime, u danima kada zbog istrošenosti, nadljudskog napora ili operacije carskim rezom, telo “vapi” za bogatom ishranom i kada su zbog dojenja mamama neophodni kvalitetniji obroci, kraljevačke porodilje dobijaju, po mnogima, “sramne” obroke, pogotovo za doručak i večeru, dok je ručak “podnošljiv”.

U nutricionističku stranu obroka nećemo ulaziti, jer nismo dovoljno stručni, ali želimo da podelimo fotografije doručka i večere, koje su tokom prethodne nedelje dobijale mame u ovom porodilištu.

Istini za volju, priložene porcije servirane su mamama koje su se porodile carskim rezom, kojima se, generalno, preporučuje laganija hrana u odnosu na one koje su imala prirodan porođaj. Da li je u pitanju isti jelovnik i za njih, ne možemo da tvrdimo.

No, da li je ovo ishrana prikladna trudnicama i porodiljama, procenite sami.

O autoru

Jovana Ristić

Jovana Ristić je rođena 1991. godine i po zanimanju diplomirani novinar. Dobitnik je priznanja RTS škole za mlade novinare "Balkan media team". Osim u novinarstvu, oprobala se i u svetu PR-a i marketinga.

3 Komentara

  • Ista je situacija sa ishranom, nevezano da li je prirodan porođaj ili carski rez. Na stranu to šta se daje za obrok i kakvog je ukusa(jer sve sem popare može da se jede). Obroci su jako, jaaako mali i nedovoljni.. Protom je ručak u 1h popodne, večera u pet, i onda sledećeg dana do 9 ujutru nema ničega.. 😂

    • Nije ista hrana porodilje porodjene carskim rezom, žene porodjene carskim rezom ne smeju jesti tešku hranu jel nemaju redovnu stolicu ili je nemaju uopšte, da nebih došlo
      do pucanja rana. Te porcije su sasvim dovoljne jel te žene primaju i razne infuzije. 2 puta sam porodjene carskim rezom i nemam nikakvih zamerki. Hvala osoblju porodilišta i svaka im čast.

Ostavi komentar