Rođeni Kraljevčanin, Armin Ašimi, vlasnik kultne poslastičarnice “Pelivan” prolazi kroz medijski linč samo zbog svog imena i činjenice da se fotografisao sa onima koji nisu podobni režimu

Povodom stravične nepravde koja je učinjena našem sugrađaninu, Kraljevčaninu, Arminu Ašimiju, vlasniku kultne poslastičarnice “Pelivan”, sa tradicijom dugom 75 godina, u kojoj su mnoge generacije stasale, kao društveno odgovorni-portal osećamo moralnu obavezu da ukažemo na strahotu i onima van grada na Ibru, kroz koju trenutno prolazi ova cenjena porodica.

Napominjemo, u ovom tekstu nema mesta za politiku i bilo kakve podele, ovo je priča o društvenom linču kroz koji upravo prolazi svako ko se usudi da misli i govori drugačije u vremenu gde (očigledno) ne postoji medijska etika, dok na presto isplivava podsticanje nacionalne netrpeljivosti zarad nečijih viših ciljeva, ali i mržnja prema svemu što je drugačije.

Ovaj put, ipak, ako je sudeći po komentarima koji su preplavili društvene mreže, Kraljevčani su jednoglasno stali uz svog sugrađanina, pružajući mu reči podrške, uz nadu da će neko da odgovara za, kako kažu, sraman potez režimskih medija, koji “ne biraju žrtve kada je osveta u pitanju”.

Naime, tokom jučerašnjeg dana, dva domaća medija “Informer” i “Alo! ” objavili su skaradne naslove, koji upravo uništavaju živote članovima jedne porodice. U pitanju je fotografija predsednika stranke Slobode i pravde, Dragana Đilasa, koji prilikom posete Kraljevu, u jednom lokalnom kaficu, pozira pored vlasnika Armina Ašimija, gde je uvek vedrog duha, Kraljevčanin, a za duh grada i Kraljevčane učinio više od mnogih na “funkcijama”, nazvan “islamskim fanatikom”, samo zato što nosi bradu i preziva se Ašimi!

Naslov koji je juče osvanuo u “Alo! “:

“ŠOK: Dragan Đilas uhvaćen sa islamskim fanatikom, sumnjiv susret u Kraljevu nije tajna, šta se to sprema?”

– uznemirio je porodicu, prijatelje, ali i mnoge Kraljevčane, pogotovo zbog činjenice da je preko noći probudio agresiju i neosnovane pretnje Arminovoj porodici od strane desničara širom Srbije.

Za one koji ne znaju, Armin Ašimi, rođen je u Kraljevu gde je završio školu, potiče iz stare kraljevačke porodice Goranaca, a čuvenu poslastičarnicu “Pelivan”, čiji miris vrućih pereca i baklava i danas vraća u neka lepša i bezbrižnija vremena, nasledio je pre nekoliko godina.

Za ovog porodičnog čoveka, kao i za njegovu čestitu porodicu, Kraljevčani svih generacija imaju samo reči hvale. Osim što je oženjen Srpkinjom (ukoliko je to uopšte nekome bitno) sa kojom ima troje dece, redovno posećuje crkve, a posebno manastir Žiču. O kakvom je patrioti reč, možda najbolje govori podatak da je nedavno konkurisao za posao u Vojsci Srbije, za posao oficira u rezervnom sastavu.

Podsetimo, poslastičarnica ”Pelivan” u srcu grada, na istom mestu posluje već skoro osam decenija, a ni za vreme svih ratova i nedaća koje su pogodile našu zemlju, Ašimijevi nisu imali problema. Naprotiv, jedna od prvih asocijacija na grad na Ibru kod onih koji su “trbuhom za kruhom” napustili Kraljevo upravo je miris ovog kultnog mesta.

Danas, nažalost, članovi ove porodice strepe ne samo od razbijanja izloga ”podgrejanih” desničara, već strahuju i za bezbednost zaposlenih, samo zato jer se nekome – može.

Povodom ovog slučaja nijedan medij se još nije oglasio, niti je neko od nadležnih uputio javno izvinjenje.

Jovana Ristić

O autoru

Jovana Ristić

Jovana Ristić je rođena 1991. godine i po zanimanju diplomirani novinar. Dobitnik je priznanja RTS škole za mlade novinare "Balkan media team". Osim u novinarstvu, oprobala se i u svetu PR-a i marketinga.

1 Komentar

  • BAŠ TAKO!!!!SVI SMO MI ARMIN!!!
    ARMINE,IZVINI!ARMINE UZ TEBE SMO!
    SVI MORAMO DA SE SUPROSTAVIMO OVIM BITANGAMA I ZAŠTITIMO POŠTEN I DIVAN SVET.
    ARMINE,VELIKI POZDRAV TVOJOJ PORODICI I TEBI OD VELIKOG BROJA KRALJEVČANKI!!!!❣❤💋

Ostavi komentar