Velike poplave koje su danas zadesile Srbiju, donele su i verovatno prve žrtve, bračni par Bogojević, iz zaseoka Đakovo, koje se nalazi u neposrednoj blizini manastira Studenica. Naime, bračni par je ostao zarobljen u porodičnoj kući, nakon što je reka Studenica, promenila svoj tok i u potpunosti ih zarobila.


U spasavanju nesrećnog para, od ranih jutarnjih časova, učestvovali su vatrogasci i spasioci, koji su uz pomoć spasilačkih čamaca i sajli pokušavali da priđu kući, ali zbog jake matice i nepristupačnosti terena nisu uspeli.


Nakon neuspelih pokušaja, angažovan je i helikopter MUP-a, sa namerom da se spasilac spusti i izvuče bračni par, ali, nažalost, Bogojevići u tom trentku, u kući nisu pronađeni. Pretpostavlja se da je tela nesrećnih supružnika odnela pomahnitala bujica.

Prema rečima meštana okolnih sela, Bogojevići su poslednji put stupili u kontakt sa članovima porodice, jutros oko šest časova, posle čega je počela da se odvija prava drama sa, kako se pretpostavlja, nesrećnim krajem.


Pored Kraljeva, vanredno stanje zbog poplava, proglašeno je danas u Ivanjici, Krupnju, Loznici, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Osečini, Kosjeriču i Arilju. Procenjuje se da je poplavljeno preko 700 domačinstava.

Ph: Screenshot YouTube/RTS

O autoru

Jovana Ristić

Jovana Ristić

Jovana Ristić je rođena 1991. godine i po zanimanju diplomirani novinar. Dobitnik je priznanja RTS škole za mlade novinare "Balkan media team". Osim u novinarstvu, oprobala se i u svetu PR-a i marketinga.

Ostavi komentar